Total TV - EON video klub: Creed: Legenda je rođena

Creed: Legenda je rođena

Director: Ryan Coogler
Imdb:   7.6/10

Adonis Johnson (Michael B. Jordan) nikad nije upoznao svog slavnog oca, svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, Apolla Creeda, koji je umro prije njegova rođenja.

Ipak, nema sumnje da je boks u njegovoj krvi, stoga se Adonis uputi u Philadelphiju, mjesto legendarne borbe Apolla Creeda sa žilavim skorojevićem Rockyjem Balboom (Sylvester Stallone). Stigavši u grad, Adonis pronađe Rockyja te ga zamoli da mu bude trener.

Unatoč njegovu inzistiranju da je zauvijek napustio boks, Rocky u Adonisu vidi snagu i odlučnost koju je poznavao u Apollu – žestokom suparniku koji mu je postao najbliži prijatelj.

Nakon što pristane uzeti ga pod svoje, Rocky trenira mladog borca dok se sam bivši prvak bori s protivnikom smrtonosnijim od ikojeg s kojim se suočio u ringu. S Rockyjem u svom kutu, Adonis uskoro dobije priliku za naslov… No može li on razviti ne samo nagon nego i srce istinskog borca na vrijeme do ulaska u ring?

Postani korisnik Total TV-a i gledaj video klub sa oko 10 hiljada naslova potpuno besplatno. Video klub je uključen u pakete Total TV-a, a besplatan EON je dostupan na računaru, pametnom telefonu i tabletu.

  • 2015
  • 128 min

Uloge: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad

GORE